УЧИЛИЩЕН ЖИВОТ.

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел, които спечелиха своето място след организиран от Фондация Българска памет“ конкурс за есе на тема: „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие“.
Двама от щастливците, посетили Европейския парламент в Брюксел, са Моника Кехайова и Невина Хаджиева- възпитаници на СУ „Димитър Благоев“, град Доспат. Визитата е осъществена по покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, а целта на посещението е младежите да се запознаят с работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз.

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел... За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...jquery lightbox google mapby VisualLightBox.com v5.9

Моника Кехайова и Невина Хаджиева, ученици от 11а клас на СУ ,,Димитър Благоев”, град Доспат, се класираха в конкурс за есе на тема: „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие“ и взеха участие в XXI Есенен семинар на тема: „Поколение Европа – новата вълна млади предприемачи“ на фондация ,, Българска памет”, който се проведе от 25 до 29 септември в гранд хотел Варна. 

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел... За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Milen Vrabevski изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел...

Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.

На 6 май 2017 година за 11-та поредна година Фондация Българска Памет организира съвместно честване на Деня на храбростта . Мястото е българският военен мемориал в Ново село, Струмишко, Република Македония. Специални гости на събитието бяха д-р Милен Врабевски, Председател на Фондация Българска Памет, Росен Плевнелиев – Президент на България (2012-2017г.), д-р Андрей Ковачев, евродепутет ГЕРБ/ЕНП, военните аташета на представените в Р. Македония страни-членки на НАТО, Русия, Китай и др.

На 6 май отдаваме почит пред общия паметник „Българийо, за тебе те умряха“ на 71 български войници, загинали в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Загиналите войници произхождат от всички области на днешна България и на отнетите с Ньойския договор територии на Стара България.
Фондация Българска Памет организира родолюбивата инициатива с цел подобаващо отбелязване на значими за нашата история събития. Стремежът е да дадем добър пример за съвместно честване в духа на добросъседския диалог и солидарност между България и Р. Македония в перспективата на общото европейско бъдеще.

Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал. Ученици от СУ „Д. Благоев“ участваха в Българския военен мемориал.jquery lightbox google mapby VisualLightBox.com v5.9
 

ГОРДЕЕМ СЕ С ВИСОКИТЕ  УСПЕХИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „.Д БЛАГОЕВ“- ГРАД ДОСПАТ


За поредна година учениците от СУ „Димитър Благоев” гр. Доспат се радват на творческите си успехи като участваха в конкурс за есе, проведен от фондация „Българска памет”. Тяхната награда - пътуване до Европейския парламент в Страсбург – Франция и Брюксел по покана на българските евродепутати Мария Неделчева, Владимир Уручев, Емил Стоянов и д-р Андрей Ковачев.

Дарина Кавлакова, Ани Дойкова - 2015 година.

Елвина Пържанова и Петя Стоева - а 2013 година.

Виктория Танева и Камелия Касапова - 2012 година

ДЕНИЦА НЕВЕНОВА МИЛУШЕВА, ЕЛВАНА РОСЕНОВА ЯКИМОВА - 2011 година

МИСТИ ДАВИДОВА ПОЧАНСКА, СОНЯ ДЖУРЕЛОВА -2010 година

Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученициТворчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици Творчески успехи на ученици visual lightboxby VisualLightBox.com v5.9
 

Какво казаха те след завръщането си? - Фондация „Българска памет” ни предостави възможността да посетим Брюксел. Това е една изключителна възможност и шанс за всеки ученик.  Радваме се, че станахме част от това невероятно изживяване. Преди полета Росен Плевнелиев - президент  на Република България, ни прие в Гербовата зала, където бяха поднесени подаръци от Общините. Беше ни предоставена възможност да летим  с правителствения самолет в присъствието на г-жа Маргарита Попова- вицепрезидент на България. Благодарение на българските евродепутати- Мария Неделчева, Владимир Уручев, Емил Стоянов и д-р Андрей Ковачев, посетихме Европейския парламент. Видяхме забележителни европейските ценности.
В навечерието на 29-ти февруари,  в зала „ЙЕХУДИ МЕНУХИН”  НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ- БРЮКСЕЛ, чествахме Националния български празник - 3-ти март. Проведохме среща с  г-жа Маргарита Попова,  г-жа Кристалина Георгиева - член на Европейската комисия, и г-н Райнер Вийланд- заместник-председател на Европейския парламент. За пръв път българско хоро се виеше в Европейския парламент благодарение на Камелия Касапова и Слави Пашов. Пожелаваме на всички да изживеят такова невероятно пътуване , да посетят Брюксел и Европейския парламент.

  • Други участваха в семинар – обучение за една седмица в Гранд- хотел Варна.

lightbox free galleryby VisualLightBox.com v5.9

Лекция-беседа с учениците от 5 и 6 класове на тема „Превенция на насилието.

 

 

ОСМИ МАРТ
Осми март

Осми март е ден н

а мама

Светъл празник е това

С цветя обсипана е мама

С безброй усмивки, слънца.

Колко радост ми е дала,

Колко обич, светлина,

Но за обичтта голяма

ще я обичам до края на света.

Десислава Ситова

УЧИТЕЛИ
Учители

Тези учители добри,

С уроци и игри,

Пишат ни шестици,

Но сме лоши ученици.

Всеки ден се веселим

Уроците не учим,

Но пак ще сполучим.

Севила Субашиева

НЕ НА ЦИГАРИТЕ
Не на цигарите

От чувство за нещо ново

ти реши цигара да те споходи.

Цигара – в твоя живот, нещо болно,

щото цигара за ръка те води.

Опитай се да направиш крачка,

опитай се да кажеш НЕ !

В твоя живот това е една грешна пратка,

от която страда твоето лице.

Защо не се откажеш ?

С всичко трудно ще се справяш.

Късно ще се осъзнаеш !

Спри, без да се мотаеш.

Салих Мутафчев

НЕ НА ЦИГАРИТЕ

Васил Левски

Васил Левски

Един човек за свободата ни умря,
разцъфналата пролет така и не видя.
Един апостол за България живота си погуби,
за да ни спаси какво ли не направи, без дори да се зачуди.


Той криле ни даде, с които да летим,
с тях да пазим нашата родина и ценностите й да не рушим.

Даде ни чиста и свята република,
затова сме ний негова почетна публика.
Умря за славата българска родна,
и почитаме днес юнашката му жертва съдбовна.


В името на Левски, нека дарим с уважение този паметен ден.
За него, за тях, за всички, които заслужават и ние за тях да умрем.
Антонина Ваклинова - 9а клас

НАШАТА ПЛАНЕТА

 

Нашата планета

Живеем в една планета,

тя нарича се земя.

И е дом за всички,

хора по света.

Нека да опазим

този дом голям.

Да живеем здрави,

мирни и щастливи,

и много по-добри!

Емили Терзиева

СЪЗДАДЕНИ ДА БЪДЕМ ДВАМА
Създадени да бъдем двама

Как съдбата ни събра

и срещнахме се аз и ти,

различни бяхме, но сега

радости и болки ще делим.

С една искра ни пламнаха сърцата

и нежно чувство в нас се зароди.

Незнайно как, но сбъдна се мечтата

да се видим в нечии очи.

Създадени да бъдем двама,

никой нас не ще ни раздели

и радост истинска, голяма

ще изпълва нашите души.

Двама с теб по пътя ще вървим

и всичко ний ще си простим.

Когато ни е трудно, ще тъжим,

щом щастливи сме – ще се веселим.

Тази обич свята, чиста

изведнъж ни промени

и всеки ще да ни завижда,

че заедно сме, не сами.

Ще се прегръщаме, ще гледаме луната

и небе- обсипано с безброй звезди,

един до друг, обсебени от тишината,

ще се потапяме в своите мечти.

Изгрева ще срещнем ний с наслада

и топлите мечтани дни.

С каква любов, с каква награда

незнайна сила ни дари.

Двама с теб тъй ден след ден

вода и въздух ще делим.

Ще бъда с теб, ти ще си до мен,

никога не ще се разделим.

Радинела Камберова

 

УЧИЛИЩЕ

Училище

Училище мило и родно

В теб се учим, в теб творим

Как всичко покрай нас да ценим.

Бързо времето отмина,

Но ще се видим догодина

Ще дойде ден да се разделим

И за тебе ще тъжим.

Десислава Ситова

МАРТЕНИЧКИ

Мартенички, мартенички

бели и червени,

пъстри и красиви.

Всеки им се радва,

че отново се завръща

веселата Марта.

Мартенички, мартенички

бели и червени,

весели дечица

носят ги засмени.

Мартата красива

Гледа ги с наслада.

Гергана Ашикова

Зимна приказка
Настъпи пролетта
Настъпи пролетта

На високите снежни планини,

снегът започна да се топи.

И сега навред

цъфнаха пъстрите цветя

и пристигна пролетта!

Даниела Балабанова

 

Image Slideshow Software by WOWSlider.com v2.0