ЧРЕЗ ПОЕЗИЯ В СВЕТА НА ДУХОВНОТО


ЧРЕЗ ПОЕЗИЯ В СВЕТА НА ДУХОВНОТО

logo uspeh small.jpg
ЧРЕЗ ПОЕЗИЯ В СВЕТА НА ДУХОВНОТО                                                         
В нашето динамично съвремие сякаш сме забравили думите на Патриарха Иван Вазов, че „Науката е светилото на един народ, а литературата е животът на този народ“. 
Повелите и нравствените послания на гениалните български творци трябва все по- силно да  отекват в мислите и постъпките ни. Поезията в битието ни е все по- малко, красотата и вълшебството на поетичните светове все повече бледнеят пред прагматизма на съвременниците ни.
Водени от тази повеля, учениците от Клуб „Театрално изкуство” в СОУ „Димитър Благоев“, град Доспат, с ръководител Ваня Мутафчева, на 28.03.2012 година проведоха незабравима поетична среща- конкурс и рецитал по стихове на Пейо Яворов и Димчо Дебелянов под наслов: „Любовта на най-нежните и драматични  български поети“.
 Поетичната изява силно развълнува всички гости с творческото изпълнение на учениците, като ги  потопиха  в неповторимия и драматичен свят на Яворов и Дебелянов, с артистичното изпълнение на стиховете им, с богатите презентации, направени със съдействието на Клуб “Изграждане на училищен помощен център и обработка на снимки и видео“, с ръководител Евелина Милушева. Двата клуба осъществяват съвместни инициативи, което говори за едно позитивно приятелство и творческа работа в екип.  Двата клуба  подариха на гостите поетични подаръци- свитък с творби на двамата поети, за да запазят спомена от срещата с духовното и възвишените  чувства на Яворов и Дебелянов да топлят душите им  със съвършенството си и силата на любовното чувство.
Клуб "Изграждане на училищен помощен център и обработка на снимки и видео" създаде сайт http://www.soudospat.com/sitesouproekt/с цел да се популяризира дейността на групите по извънкласни и извънучилищни дейности в СОУ „Димитър Благоев”.                                                         

СОУ ”Димитър Благоев”, гр.Доспат

 

 

 

Image Slideshow Software by WOWSlider.com v2.0