lightbox free galleryby VisualLightBox.com v5.9 НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

 Конкурс за презентация на тема: „Защо трябва да четем книги?”

виж още снимки....

 

Книгата е прозорец към един нов свят – непознат, вълнуващ и красив.

Тя ни дава знание, развива нашето въображение и ни пренася на място, на което всичко е красиво и вълшебно.В днешния свят на технологии все по-малко хора се обръщат към книгата, а тя е най-богатият източник на знание, тя може да ни даде съвет и да ни посочи правилния път към успеха. Учениците от 6 клас четоха на първокласниците откъси от своите любими книги, всички заедно се забавляваха с подготвените гатанки. Учениците от първи клас получиха подаръци, подготвени от шестокласниците.

 "Приказката прочети и книжка нарисувай ти".

 

Рисунка погледни и приказката отгатни.

Продължава Националната седмица на четенето в СУ "Димитър Благоев", гр.Доспат.

 

Детско утро в ДГ „Слънце“

Интересно и вълнуващо продължава Националната седмица на четенето в СУ „Димитър Благоев“, град Доспат.
Детско утро в ДГ „Слънце“ под надслов: „Братя Грим– сладкодумните разказвачи“.
„Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате те да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.“ – Алберт Айнщайн. Четенето на приказки е нещо толкова магично и необикновено, което всяко дете заслужава. Вижте 4 ползи от тях за децата:
 Обогатяват въображението на децата и културната грамотност;
 Учат ги как да се изправят пред трудностите;
 Приказките развиват умения за критично мислене;
 Приказките помагат на децата да се справят сами с емоциите си.

виж още снимки....

 

Да се запознаем с любимите приказки на нашите учители.

Да бъдеш учител не е професия, то е житейска мисия, настроение към живота и дейност, която може и трябва да се
практикува по всевъзможни начини. Учителите и учениците са два неразривно свързани свята, които всеки ден се докосват, взаимно се откриват и обогатяват и в тази неповторима симбиоза се ражда нещо красиво, непреходно и вечно. Да бъдеш учител е предизвикателство, отговорност, но и щастие, призвание, любов...

виж още снимки....


 

 

2018 ГОДИНА

Закриване на Националната седмица на четенето и връчване на грамоти на най-активните участници.

 "Един час прекаран в четене, е час, откраднат от Рая." Т. Уортър.

виж още снимки....


 

„Моето любимо стихотворение и моята любима приказка“- съвместно четене на ученици от начален и гимназиален етап

виж още снимки....

 


 

„Книжката прочетох аз и рисунка сътворих завчас”.

виж още снимки....

 


 

Мама, баба, аз и моята любима книга.

виж още снимки....


 

 „Да четем с кака и батко“- съвместно четене на ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап.


виж още снимки....


 

 

„Да четем заедно, да четем на глас“- ученици от СУ „Димитър Благоев“ – Доспат, четат с Д-р Джон Кели, доктор в сферата на образованието, директор на училищен инспекторат в Пеърленд- Тексас, учители и бизнесмени.

виж още снимки....


 

„Да четем на глас, да четем заедно“- четем с артистите от Родопски драматичен театър "Николай Хайтов"-град Смолян.


виж още снимки....

 


 

Ученици от СУ „Димитър Благоев“ посетиха градската библиотека „ Иван Вазов“

виж още снимки....


 

 „Да четем с кака и батко“- съвместно четене на ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап.

виж още снимки....


 

„В света на приказките“ - на гости в ДГ „Слънце“. - Тече Националната седмица на четенето в СУ„Димитър Благоев“ – Доспат

виж още снимки....

 


 

 

Пример за подражание!!! Родител дари СТО книги на учениците от втори клас.
Светът е една книга, която е носител на знание, на човешкото в човека, на мъдростта на старите хора и любовта към живота на младите. С нея ще се разпръснат семената на познанието, които ще променят света към по-добро!

Родител дари СТО книги на учениците от втори клас Родител дари СТО книги на учениците от втори клас Родител дари СТО книги на учениците от втори клас jquery lightbox google mapby VisualLightBox.com v5.9

 


Учениците от СУ „Димитър Благоев“ представят свои проекти и презентации, които са изготвили с помощта на родителите си, в които описват знаменити писатели и техните произведения.

... снимки от събитието


 

„В чудния свят на книгата“

"Книгите са най-тихите и най-постоянни приятели. Те са най-достъпните и най-мъдри съветници, както и нашите най-търпеливи учители". 

Уилям Елиът

... снимки от събитието

 


 

„Познай приказката“ - на гости в ДГ „Слънце“.

Любовта към книгата и интересът към литературата, ако не се развие у човека, още когато той е дете, не може да се развие никога.

Елин Пелин


... снимки от събитието


 

Да четем с кака и батко.

Книжко моя сладкодумна,
моя обична сестра,
колко много си разумна,
как си нежна и добра!…

... снимки от събитието


 

 

"Библиотекар за един ден".

В инициативата "Библиотекар за един ден" взеха участие ученици от девети и единадесети клас на СУ "Димитър Благоев" – град Доспат. Учениците застанаха на местата на работещите в библиотеката.

... снимки от събитието

 


 

„Аз чета… защо, кога, къде….” ПОПЪЛВАНЕ НА АНКЕТА
„Аз чета… защо, кога, къде….”

... снимки от събитието

 


 

Днес, 11.12.2017г., в СУ „Димитър Благоев“ – Доспат, бе открита Националната седмица на четенето. С Решение № 541 от 26.09.2017 г. е приет Национален план за действие през 2017-2018 година за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). Във връзка с това МОН организира и провежда Национална седмица на четенето в периода от 11 до 15 декември 2017 г.

... снимки от събитието

 


 

 

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО. /2016г./

1НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.

 Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.

В рамките на Националната седмица на четенето, 07–12 декември, учениците от СОУ „Димитър Благоев“, град Доспат, започнаха вepижeн пpeпиc нa Паисиевата „История славянобългарска“. Днес тя е част от фонда на библиотеката на Народно читалище "Иван Вазов-1926", град Доспат.

Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“. Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“. Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“.Дарение на пpeпиcа нa Паисиевата „История славянобългарска“. visual lightboxby VisualLightBox.com v5.9

 

 СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“, ГРАД ДОСПАТ, АКТИВНО УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

В СОУ „Димитър Благоев“, град Доспат, учениците активно участваха в Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката в периода от 7 до 12 декември 2015 година, в съответствие с Решение № 606 на Министерския съвет от 10.08. 2015 година, с приет Национален план за действие през 2015-2016 година за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) и с училищния ни план. Различни инициативи съпътстваха провеждането на Националната седмица на четенето в нашето училище. Трябва да отбележим, че те предизвикаха сериозен интерес и сред учениците, и сред учителите, и сред обществеността, които с ентусиазъм и желание се включиха в тях. 
Проведе се анкета „Чета, защото ...!“  Бяха организирани в прогимназиален и гимназиален етап състезания за най – добър четец, най- добър разказвач и най- добър рецитатор. Чуждоезиково верижно четене на откъс от книгата „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд. Учениците от горен курс започнаха вepижeн пpeпиc нa Паисиевата „История славянобългарска“ . Ученици от 9 и 11 клас бяха „Библиотекар за един ден”. „В приказния свят на Андерсен” – бяхме на гости в НУ „Вергил Ваклинов“ и ЦДГ „Слънце“.  Маратон на четенето- „Да четем заедно, да четем на глас!“- В четенията с учениците се включиха учители, писатели, библиотекари, родители и представители на общинската администрация. Учениците от 5 и 6 клас четоха откъси от любими приказки. Из творчеството на Йордан Йовков – учениците от 7 и 8 клас. Из творчеството на Иван Вазов – учениците от 9 и 10 клас. „Да върнем децата при книгите!” – С кампанията „Подари книга!“ за създаване на училищна библиотека в СОУ „Димитър Благоев“ Табло на тема: „Десет причини да чета, да бъда грамотен, да бъда образован!”, посветено на Национална седмица на четенето. В рамките на Националната седмица на четенето, 07–12 декември, се поде инициатива под мотото: „Подари книга!“ за създаване на библиотека в училище. Световна любовна лирика четоха учениците от гимназиален етап.

Ръководството на СОУ „Димитър Благоев“, град Доспат, учителите и учениците ще участват активно във всички заложени инициативи по Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) и в училищния план.


 

СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“, ГРАД ДОСПАТ, АКТИВНО ЩЕ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В съответствие с Решение № 606 на Министерския съвет от 10.08.2015 година е приет Национален план за действие през 2015-2016 година за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). В тази връзка Министерството на образованието и науката организира и провежда Национална седмица на четенето в периода от 7 до 12 декември 2015 година.

СОУ „Димитър Благоев“ организира конкурс за постери на тема: „Десет причини да чета/да бъда грамотен/да бъда образован”, посветен на Национална седмица на четенето.
Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) инициира съвместно с Асоциация „Българска книга“ (AБK) националната програма „Четяща България“, към която се присъединяват още 17 институции, измежду които министерства, творчески съюзи, Синдикатът на българските учители, Националната телевизия и радио.  Целта на кампанията „Четяща България“ е създаване на основни структури за добро и ефективно насърчаване на четенето и за предизвикване на широк обществен интерес и голяма палитра от инициативи.
На 23.04.2006 година се дава старта на първия „Маратон на четенето“, най-значимата инициатива в национален мащаб. Той започва като събитие, продължаващо няколко дена, а в последните години е с продължителност три седмици. Освен библиотеки, в него участват общини, членове на Асоциация „Българска книга”, както и местни и национални медии, а в някои градове и училища, и музеи, с разнообразни програми за деца и юноши. Така например в качеството си на поддръжници на четенето кметове, писатели и други известни личности четат от своите любими книги в библиотеката, в училището, в детската градина или в „литературния трамвай“. Разбира се, четат не само известни личности, а читатели от всички възрасти, под мотото: „Деца четат за деца”, „Деца четат за баби и дядовци“, „Щафетно четене на любими книги“.

Каним всички любители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, да участват в Маратона в библиотеката, на работното си място, в класната стая, в клуба, в бизнес офиса или кварталното кафене, в семейна среда. Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема. Да се насладим заедно на удоволствието от четенето! В рамките на Националната седмица на четенето, 07–12 декември, ще тече кампания „Подари книга“ за създаване на училищна библиотека в СОУ „Димитър Благоев“. Ще бъде изготвен почетен списък на дарителите, който ще бъде качен на сайта и страницата на СОУ във Фейсбук.

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.visual lightboxby VisualLightBox.com v5.9

 

СОУ „Димитър Благоев“ организира конкурс за постери на тема: „Десет причини да чета/да бъда грамотен/да бъда образован”, посветен на Национална седмица на четенето.

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. Ученици от 9 и 11 клас - „Библиотекар за един ден”
НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.sual lightboxby VisualLightBox.com v5.9Ученици от 9 и 11 клас - „Библиотекар за един ден”
Ученици от 9 и 11 клас - „Библиотекар за един ден”
НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ. НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.Ученици от 9 и 11 клас - „Библиотекар за един ден”
НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В СОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ - ДОСПАТ.

 

Image Slideshow Software by WOWSlider.com v2.0